Bulgarian English Russian
  • Prev
  • Услуги

Качество

Международните стандарти JCI, установени в болниците на МЕДИКАНА , са приети за златни стандарти в областта на здравеопазването в целия свят.

В клиниките по офталмология на Здравна Група МЕДИКАНА се осъществява диагностициране, медикаментозно  и оперативно лечение на всички очни болести като катарактa, глаукома, кривогледство, болести на роговицата, окулопластика, рефрактивна хирургия, очни болести при децата.

 

 

Глаукома /повишено вътреочно налягане/ при възрастните протича без особена симптоматика и се установява при цялостен преглед на очите, затова на всеки пациент се измерва вътреочното налягане. Високоспециализиран преглед с оптичен кохерентен томограф / ОСТ/ дава възможност да се откриват най-ранни етапи от болести като глаукомата, диабетната ретинопатия и др.

 

Страбизъм или така нареченото кривогледство е зрително нарушение, при което от голямо значение има ранното диагностициране. Кривогледството е напълно лечимо, но ако не се потърси своевременна медицинска помощ впоследствие се получава тъй-нареченото мързеливо око. Най-ефективната терапия е наказване на виждащото око, като се прикрие с превръзка, изписват се очила с диоптри , прилагат се апаратно-диагностични лечебни процедури, медикаментозно лечение, а когато се налага оперативно лечение при деца, то се извършва под обща анестезия.

 

Катаракта /перде на окото/ оперативното лечение се извършва чрез много малък разрез, като се използват мултифокални вътреочни лещи и лещи за акомодация на очната леща, с което се цели пациентът да не носи очила с диоптри след операцията.

 

В клиниките на МЕДИКАНА се лекуват очни болести, свързани с диабета и дегенерация на макулата, свързана с възрастта. С аргон лазерна трабекулопластика се лекува загуба на зрението при диабетна ретинопатия и ретинални сълзи.

 

За лечение на ретинни разкъсвания се прилага микрохирургична операция – Витректомия.

 

bg